Monday, November 29, 2010

Setahun Menjadi Tunangan Mr. H

Setahun sudah berlalu..

I have 3 months, 1 week and 6 days till kami disatukan, insyaAllah!

Happy Anniversary Love!


Saturday, November 20, 2010

Update Org Sakit

Hello beauties,


This is a quick update since yours truly ni tgh demam.. asyik hujan je lately ni kan, so musim org demam agaknya!

Well, now countdown tinggal 3 months ++ je lagi. I mmg xde buat preparation apa langsung. I hand over everything to my planner to settle up from A-Z mostly. We just met and discuss with the theme, concept yada yada and the rest i berserah kpd Allah.


My mom sibuk with all the langsir, katil, door gift, perkara kecil2 je sbb i xnak peningkan kepala dia. If dia memandai2 buat, mmg la ada je yg x kena nanti, so better not.

Now, im looking for someone yg jual or to rent out PAPER LANTERN kaler2. Anyone out there? Plz let me know ok.

Ok, need to take my nap. Ive got to work trow on Sunday. Yerp, aku ni dah kalah dgn mat bangla! :p


Till then,

Daa,

Saturday, November 6, 2010

Reception Venue

Hola gorgeous out there!

Lama kan i menyepi sbb since dah start keje at new place i mmg sibuk sgt.
Plus, kat office i xde internet sbb opis kedekut x nak staff curi tulang la tuh.. and my job description needs me to work 6 days a week! *hamik kau gatal tukar keje lagi*
But to be honest, i love my new job so far la kan...

Ok, back to the main subject about my reception venue. The old plan was to have it at home just because my cousins n aunties yg beria xkat dewan sbb x meriah and susah nak bermesra-mesra ni..
But bila dah duduk berbincang with my parents about the pros and cons, we chose to do it indoor.

Pengalaman during my sister's wedding few years back made us sgt2 serik sbb during the event hujan turut selebat2nya together with angin ribut. Canopy dah terangkat2 and ada a few things b'terbangan. To my surprise, I totally didnt recall that situation but masa dok berbincang barulah i tau. *i rasa ingatan i ada hilang sikit2 la, maybe i ada terhantuk ke or banyak makan semut ni* ahaha


Since my parents dah agree on dewan, mcm lipas kudung i google here & there, jump from one blog to another looking for list dewan yg ada in Shah Alam. Among yg i dah call/jumpa were:

  • Intekma Hotel & Resort 
My mom said the food there mmg sedap *she went there for my neighbor's wedding but i rasa       ok2 je masa my ex-schoolmate kawin dulu* we didnt book Intekma because package yg di offer x best. Everything must be in-house tapi diorng punya deco + pelamin ala2 zaman my sister kawin tahun 2006. Apa kes? So, NO NO NO.. next!

  • Dewan Cattleya (Wisma PKPS)
I guess semua dah tau yg the main caterer for dewan ni is Pak Engku of Kuzie Catering. Based on review other bloggers said food dia mmg sedap plus the dewan itself mmg dah Vavavoom meletop! I called the PIC of the dewan but xde rezeki i sbb date tu dah fully booked! So, next!

  • Dewan Banquet Hotel De Palma
Yang ni i call je and asked about the packages etc. Date yg i nak tu dah ada org block but no deposit paid yet. The PIC asked me to wait for a couple of days to confirm ngn i. Adat b2b last minute mcm i, mana boleh tunggu lama2.. masa itu EMAS! While waiting, i gagah mencari yang lain...

  • Dewan Warisan (Dewan Warga Emas, Seksyen 24)
Biasalah ini adalah dewan komuniti. Luaran building dewan ni nampak cantik la jgk compared to dewan komuniti lain2 kat Shah Alam ni. Bahagian dalam dewan ni ialah court badminton which parquet dia banyak calar2 n terkopak2. Dinding ada banyak bird droppings & cellophane tape melekat sana sini. Tadak akon *eh!*

According to the PIC dewan tu akan di refurbish by 2011, parquet nak polish, dinding cat baru and aircond nak install. But dia x boleh confirm bulan bila ianya akan terlaksana. *Ini apa kes, aku nak kawin bulan March tau, jgn main2* Maka terhasil la entry mencari carpet in my previous post. Hahaha my mom x prefer dewan ni sbb risau dewan ni x sempat siap. Teeettt!

Pssstt.. sewa dewan untuk 2011 dah naik jadi RM3,000 from RM1,500 previously!

  • Kelab Shah Alam
Aha! Aku malas nak cakap banyak, ni la dewan reception aku nanti. Kenapa pilih dewan ni? Sebab aku dah xde masa nak gi survey dewan2 lain and menanti penuh harapan untuk dewan2 sebelumnya. I lari from office during lunch time, met my parents there and discuss briefly and YES, my dad ckp lets proceed! He paid for the booking the next day. *Thanks ayah!*

p/s: Esok nak pegi Pameran Pengantin di SACC dgn membawa harapan berjumpa dengan caterer dan si pembuat pelamin + deco dewan. Aminn~ kalau terjumpa kami, silalah tegur ya!

Till then,

Sunday, October 17, 2010

Carpet in Need

I need help!

Pweetttyyy please...

Siapa2 yang tahu kat mana i boleh sewa carpet yg nipis utk cover parquet dalam dewan?

Insyaallah my wedding will be held at one of the dewan komuniti in Shah Alam but dewan tu xde provide carpet.. i x sukeee!

And if rasanya ada orgg sewakan carpet tu kan.. mahal x rasanya?

Haishhh... pening, pening!


Till then,

Daa~

Friday, October 8, 2010

Bandung, Bandung, Sirap Bandung

Dear b2b or friends out there..

I need help!

Im going to Bandung to get a few things for the wedding, but...

Tak tahu mana arah tujuan yg sepatutnya nak cari barang2 perkahwinan.

Sangat2 berharap if korang tau nama jalan, nama kedai, the nearest hotel, restaurant yada yada yang menyenangkan kerja2 shopping disana.. please share!

Thanks a lot!


Till then,

Daa~

Wednesday, October 6, 2010

Change of Venue

Wowww...

It's been a while since d last time i'm writing here..

Well, been busy with raya celebrations, open house yada yada.. and been in between jobs for a month++ and now im back to work again with a giant company.. trust me its so GIANT! ;) heee~

So far the wedding preps is going smoothly in progress.. but there might be changes in venue for both bride n groom sides. After discussing of pros n cons, this that we now opt to hold both of the events INDOOR concept.. and also if everything's paid and confirmed, another change might happen as well.. yes its the DATE! The date of my reception only.. ;p

Ive made a few calls to the halls management and one of them if already booked on the 13th March. If we still insist of having the reception there, the date must be changed.. *apa-apa je lah labuuuu~*

Tomorrow fiance, mom and i are going to have a tour to survey for the halls in Shah Alam. Hopefully it will be a fruitful one for us.. insyaallah!

Till then,

Daa~

Thursday, September 9, 2010

Salam Aidilfitri 2010

Assalamualaikum semua,

Di kesempatan ini, saya nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin...

Sekiranya ada tersalah penggunaan bahasa yang mengguris hati anda semua..

Raya nanti jgn makan banyak sangat, jaga kesihatan, jaga keselamatan tau!

Sapa2 yg travel balik kampung jauh2 tu, kalau penat mengantuk.. sila lahh stop kat RnR.. minum kopi dulu!

Lepas raya nanti, korang semua jgn lupe share pengalaman raya korang eh?

xoxo


Till then,

Daa~

Wednesday, September 1, 2010

Entry Gembira

Salam bloggers,

Motif apakah pagi2 buta pukul 1am tak tido2 lagi? Haruslah curi masa kejap nak menulis kann..

Yesterday, i berbuka with my ex-schoolmate a.k.a Gang GGP at Bagan Hailam, Port Klang. It was my first time pegi sana. I didnt expect too much from it.. sbb from my experience makan kat Muara Ikan Bakar, Port Klang mmglah x best kan..

Nama restoran ni Bagan Seafood Restaurant and it's a wholy owned by Kelana Jaya Seafood Restaurant. Sapa2 nak buat reservation boleh call the manager, mr. chong at 016-308 8488.

Surprisingly semua food yg kitorang ordered sgt fabulous. We had ketam kam hiong, butter prawn, sotong masak madu, steam siakap, ayam masak cili, kailan ikan masin, asparagus goreng belacan and tomyam campur. Wow.. mmg terbaik masakan dia *I give 4.5 stars ok!*

Sapa2 yang nak try seafood area2 klang / port klang, i totally recommend this place. Mmg x menyesal!

Ok enuff about iftar. I nak story about perjumpaan ex-hsemate kat Pappa Rich, KD. Sgt2 excited sbb lama x hang out and this time Ms.X dapat join skali! *minah ni sgt2 busy.. benci ai tau*

We talked about wedding preparations this and that yada yada.. oh my banyak rupanya yang i amik ringan and Ms.X was so helpful.. in fact, we are going to see a few designers which happen to be her friends. Some of the names mmg di gilai oleh b2b out there. Insyaallah we'll be getting good price too! Yayyy!! *thanks dear i love u mucho!*

Insyaallah the appointments semua after Ramadhan. I have to mengerah tenaga sepenuhnya, full swing coz the clock is ticking.. i've 6 months left nak prepare semua benda. *sgt x kose ok! nikah kat pejabat pendaftar je terus lagi senang kan? sighhh~*

Now time to kumpul material *eceh, curik pictures yg berkenan, print and mintak planner / designer re-sketch saja*

Ok now boleh tido..

Till then,

Daa~

Tuesday, August 24, 2010

Rezeki Ramadhan

Hari Khamis 26/08/2010, ada sesuatu yang besar menunggu..

Tapi mampukah aku menghadapinya?

Insyaallah, di bulan Ramadhan yang mulia ini diharap ada rezeki yang mencurah buat diri ini..

Rakan2 blogger doakan kita ya!



Till then,

Daa~

Wednesday, August 11, 2010

Honeymoon

Hey peeps,

As y'all know, AA tgh buat promo kan skang ni.. RM1 SALEEEEE!!!!

So, i took that opportunity *curi tulang time kerja* to survey2 and end up i beli flight tix for our honeymoon.
Well, destinasi honeymoon kami dekat je *sekangkang langkah En. Tony Fernandez, eh?*... kami akan terbang ke SINGAPORE in July 2011!

Keinginan nak pegi ke sana sejak2 ade Universal Studio plus i memang dah lama tak jejak kaki ke sana. *last time when i was 6 years old* I heard hotels in Singapore agak mahal eh? *sapa2 ada experience travel in Singapore sila kongsi ye* 



Since promo AA belum end lagi, i nak survey flight ticket to another destination since our wedding in March kan.. nak menunggu ke July tu lama sangat *kami perlu berdua-duaan* jadi destinasi ke pulau mcm seronok je..

Ape tunggu lagi b2b out there.. borong flight ticket honeymoon anda cepattt!!

Till then,

Daa~

Monday, August 9, 2010

Wedding Planner

Selamat tengahari bloggers and especially to all b2b out there..

Hari ni i nak sambung cerita kisah wedding planner yang i jumpa masa Promosi Kerja Kahwin kat Jalan Conlay baru-baru ni. So, lets start dengan review about the event itself. I suke sangat sbb 1st time i pegi wedding exhibition and sangat teruja. I masuk2 je dah start rambang mata. Mungkin the ambiance buat i kerkinja-kinja nak kawin.

Mula2 masuk hall A utk door gift, souvenirs plus ade baju2 batik. I berkenan dengan a few barang but still put on hold sbb xde finalized plan with my parents lagi. Then moved to hall yg ada photographer, tukang andam, tukang buat hantaran la... i berkenan yg Haidar Rahman sbb tgk hasil kerja dia pn boleh tahan. Plus dia ada offer a few packages which for me quite reasonable harganya.

Jalan2 tgk pelamin yada yada, maka sampailah ke hall yang berkumpulnya banyak wedding planner dan caterer. Part ni mmg i teruja sampai i terlupa langsung kat mr.H. Time ni mata dah tak tentu arah mencari pelamin2 anggun. Mata ni dok tgk nama2 planner ni, famous ke tidak, molek ke tidak. 

First persinggahan di booth Readzul Creation sbb pelamin dia dok melambai2 je suruh singgah. I pun berbincang la about my concept and mintak quotation. *masa mula2 sampai plan i nak yang ala konsep ABC.. hati dah nekad ni, tapi bila bincang dan2 terus tukar ke konsep XYZ.* Cepat sungguh berubah hati ni. I personally talked and discussed with Read and what i requested were mini pelamin for nikah, pelamin under canopy utk reception, deko meja beradap, arch + walkway, deko tangga n bilik pengantin plus mini deko meja makan tetamu. He said he'll be using artificial + fresh flowers and he quoted RMxxxx for all. As for me mcm reasonable sbb i x penah buat survey apa2 pun kan. 

Then proceed to other booths. Jalan2 sampai la ke Ari Wedding Couture. Skali lagi i kene rasuk dgn pelamin dia. Cantik sgt berkonsepkan Moroccan. Maka, i pn berbincang and request sama yg i tanya Read tadi. Harga yg diberikan pn sama tapi dengan tambahan 2 pcs. of handbouquet plus semua deko guna fresh flowers. 
Now hati ni dah berbelah bahagi. I know semua harga ni boleh di negotiate lagi. *dengan harapan la kan*

Dalam pada i sibuk berdikusi dgn planner, rupanya mr.H dok mencari planner for his reception. *pandai pun!* Dia berkenan dengan Persada Embun. I pun suka jgk and kami berbincang konsep sbb reception mr.H will be held in Taman Tasik Metropolitan, insyaallah. So, konsepnya Garden Wedding la kan. Harga yg di quote oleh Abg. Yusof ni sama mcm yang the other 2 planners but bg just buat for pelamin, deko khemah n arch + walkaway shj. But according to Abg. Yusof, design dia mmg one and only for his clients. He will personally design and proposed based to our ideas. Possibility utk kami hire dia is 20% je. Haishh~

So, kerja2 pemilihan wedding planner masih dlm perbincangan and now masa utk hunting caterer sbb hari tu i totally x jengah langung booth caterer ni. Sapa2 boleh recommend caterer yang best with reasonable in area KL and Selangor dialukan berkongsi ye. Thanks!

Till then,

Daa~








Sunday, August 8, 2010

Mini Hapdet Persiapan Kawen!

Morning dear bloggers!

Awalnya i dah start membebel kat blog ni.. sbb since pukul 5am i dah start mencucuk bunga for hantaran.. ihsan dr seorang kawan so, i pun sanggup la bersengkang mata! *nasib baikla 2 dulang je, one is sirih junjung n one more is bekas cincin*

Alrite,
According to my wedding ticker, i have 7 months 4 days left till my solemnization day, insyaallah.. but so far preparation progress sgtla mcm siput *tuttt* berlari.. i sgt2 sibuk ok!

So, far i dah booked MUA for the wedding events. Penat la i dok survey2 mencari MUA yg i berkenan tapi ehem ehem.. MUA yg dah ada nama ni biasala harga pn mmg agak tinggi la kan.
I berkenan ngn Tiar Zainal but i x mampu nak hire dia.. i sedih ok! :(   I suke jgk dgn Salima but date i dah di ambil org.. *btw, Salima ni based kat mana eh?*

Sudahnya, i pun hire my MUA for my engagement ari tu.. I hire Madam Hana for my solemnization and majlis bertandang nanti. As for my reception, i hire assistant Saidatulnisa. Nama dia Kak Liza. *ni pn sbb si Yuyu dok recommend sbb katanya makeup Kak Liza ni cantik n natural*

Nak sambung cite pasal pelamin, wedding planner yada yada yang i jumpa masa Promosi Kerja Kahwin kat Jln Conlay last weekends..  tapi i dah penat sgt ni and mau sambung tido kejap. Tengahari nanti insyaallah mahu ke Jakel, Shah Alam bersama bonda tercinta. Cuci2 mata tengok kain, survey harga dulu. Insyaallah boleh cari the same material kat Bandung dengan harapan harganya murah! *psstt.. siapa2 tau nama kedai yg best utk cari kain di Bandung, sila share ya!*

Till then,

Daa~

Sunday, July 18, 2010

to know me is to love me

Well, i got this from my bff Aira.. and saje je nak buat questionnaire ni.. nampak sgt i tgh bosan kat rumah..
So, let's get to know me...

Starting time: 12.45pm, on lazy Sunday
Name: Noordiana aka Nana aka Didie aka Diane
Sisters: An elder, age 29 & a younger, age 27
Brothers: A lil bro, age 23
Shoe size: flip flops / sandals = 4, covered shoes = 5
Height: 5' 1"
Where do you live: the one & only city w/o cinema... yerp it's Shah Alam!

Have you ever been on a plane: yes!
Swam in the ocean: ohhh yeahhh... ocean is my bff!
Fallen asleep at school: penah2.. tapi terkantoi after that! ahahaha
Broken someone's heart: errr.. yup! ;p
Fell off your chair: penah.. i jatuhkan org pun penah! ahahaha.. *notty me!*
Sat by the phone all night waiting for someone to call: ha'ah berjanggut menunggu, sampai tertido. end up bila dpt ckp on d phone, bergaduh! cisss...
Saved e-mails: yes!
What is your room like: mine is the smallest in the house, well organized *tu pn sbb ade maid yg dtg kemas once a week*
What’s right beside you: im in the living hall.. so many to things around me!
What is the last thing you ate: nasi lemak *x sedap sbb sambal dia manis.. yekkk*
Chicken pox: not the best moment ever.. when i was in stnd. 6 during SPRA exam.. 
Sore throat: eh hello? who doesnt?
Stitches: yes, big one on my forehead.. i had a plastic surgery to minimize the scar in year 2007.
Broken nose: no no no.. i wish i had one so i can do rhino-plastic surgery to have a mancung hidung.. ahahaha!

Do you... 
Believe in love at first sight: my fiance & i met on the 2nd day of orientation day in mmu, melaka.. dia yg kacau i! mula2 i jual mahal tp dlm hati dah berbunga2.. *i love u mr.H*


Who was/were...
The last person you danced with: my nieces. they're so adorable!
Last made you smile: my nieces..
You last yelled at: nope, nada!

Today did you...
Talk to someone you like: mr.H & Aira
Kissed anyone: my nieces
Get sick: nope
Talk to an ex: nope
Miss someone: mr.H.. i always miss him!

Who do you really hate: no one, just meluat sikit tu ade la 2,3 org..
Do you like your hand-writing: sometimes i do, sometimes x kenal my own handwriting..
Are your toe nails painted: i dont like nail polish!

Whose bed other than yours would you rather sleep in: org2 yg di sayangi shj which i know they are very hygienic.
What color shirt are you wearing now: brown caftan *ahaha kantoi x mandi lagi*
Are you a friendly person: i study ppl first, analyze them, then baru decide how to start conversation.. after dah lama kenal, baru kau tau friendly ke x aku ni..

Do you have any pets: used to have 3 persian kittens; bubu, chika n miea..
Do you sleep with the TV on: kalau penat, mana2 campak pn ok je..
What are you doing right now: blogging while watching e! news
Can you handle the truth: boleh kot!
Are you closer to your mother or father: mommy la.. father i pendiam!

Do you eat healthy: i makan ikut nafsu..
Do you still have pictures of you+your ex: ade tp simpan dlm box yg dh berkurun x buka.
If you're having a bad day, who are you most likely to go to: mr. H or Aira my bff..

Are you loud or quiet most of the time: quiet one!
Are you confident: ade sorang ustaz ni penah 'baca' karakter i thru my name, katanya i ni low self esteem.. maybe kot, ade masa2 nya..

5 things I was doing 10 years ago: 
1. i was a QS student in uitm shah alam
2. ran way from home was my hobby.. ahaha darah panas kan muda2 dulu..
3. i got my license when i was 17 and at age 18 i dah ranapkan kete my mom..
4. my 1st job was as banquet waitress and i only managed to work for a day.. x tahan babe!
5. i dated my 1st ex bf while i was dating my bf *now dah ex yer*.. i couldnt help it coz he was my 1st love.. *ingat laki je yg boleh curang?* ahahaha

5 things I would do if I were a billionaire:
1. since i xde hutang piutang2.. *ptptn dah settled, cc card x guna pn*, so i will bayar zakat la.. wajib kan!
2. i nak sediakan pembantu, driver utk my mom & dad, plus senangkan adik beradik & saudara mara i..
3. tunaikan haji, umrah & travelling all over d world with my families..
4. invest, invest, invest! make money works for me, definitely
5. kemewahan dunia yg i mampu beli.. but yg relevant je la! *big bungalow, big cars, etc*

5 of my bad habits:
1. nail biting
2. kuat membebel
3. hard headed
*i can't help it! i like things the way i want*
4. suka langgar bucu2 meja, dinding etc.. i mmg suka b'jalan sipi2 to some things.. *perangai ni pn my ex-bff yg noticed sbb i selalu bengkak bengkil*
5. i hardly say NO to ppl.

5 places I've lived/living:
1. sabak bernam
2. ss19, subang jaya
3. shah alam
4. -
5. -

So, i shall pass this to other bloggers.. sila sila!
Till then,

Daa~

Wednesday, June 30, 2010

Selamat Ulang Tahun

Yeah yeah yeah...

It's my BIRTHDAY today!




And as Mr.H mentioned, this will be my last birthday as a SINGLE LADY and he wanted me to use it WISELY..
 *wisely eh? plans dah ade banyak dlm kepala ni, hehehe*

p/s: Happy birthday for those who shares the same birthday with me! 
       Many happy returns, InsyaAllah!

Till then,

Daa~









Tuesday, June 8, 2010

Aku Tak Suka Kau

Ini entry meluahkan  perasaan...

Aku tak suka orang yang NEGATIVE.

Aku tak suka orang yang suka COMPLAINT *walau benda yang kecil sekali pun*

Aku tak suka orang yang suka mengelak dari TANGGUNG JAWAB *even aku just nak tanya confirmation for some thing, bukannya aku nak menuduh ke hapa*

Aku tak suka orang yang kedekut ilmu sbb pada aku ilmu tu hak SEMUA!

Dan aku tak suka orang yang suka PUKUL CANANG menghebahkan hal-hal hidup diorang kat laman sosial semata nak dipandang tinggi atau mengharap pujian. *Rilex la, bukan ko sorang je paling cool kan?*


p/s: ada banyak benda2 yang aku tak berapa berkenan nak dengar/tgk, tapi adat manusia mmg tak sempurna. aku pun perlu menjaga tutur bicara, adat & sopan.


Till then,

















Friday, May 28, 2010

ketam OH ketam

Hey girls,

Seronok rasanya dapat bercuti panjang mcm ni kan.. Barulah dapat nak merasa rest cukup2 and dpt tido lama sikit..

Rutin harian i selalunya starts at 6.30am and supposed to end at 5.30pm tapi apakan daya saya mempunyai seorang bos yang sgt berdedikasi selalu balik lambat. Maka, kami dkt marketing department ni kene la balik lambat jgk. If dpt balik awal pun pkul 6.30pm.

Well, semalam i balik dr keje awal dr rutin, pkul 6.00pm i dah cabut sbb i dah janji dgn adik2 kecik mr.H nak bawak diorng makan Fatty Crab. Bila sampai at mr.H's hse, d brother said x nak fatty crab sbb nanti dia x kenyang mkn ketam je. So, mr.H suggested to have dinner at Cheng Ho, restoran Amy Search but i x nak sbb i x penah dgr any good review from anyone lagi. *sesapa yg penah pegi sana, silah share komen2 anda ye!*

Sudahnya, we all semua pegi ke restoran haji sharin low chinese muslim seafood at bkt antarabangsa. Beriya je i convinced mr.H to go there since dlm FB i baca komen2 ppl yg dah pegi ckp sedap. Hahaha and berjaya!

Slps sesat naik turun bkt antarabangsa tu, we all pn sampai. Kedai dia biasa2 je ala2 kedai fatty crab yg malas nak ade deko2 ni. Sempoi sgt. Lauk2 yg we all ordered ade 6 jenis and x ingat sgt nama2 dia. Antaranya were ketam telur masin, butter prawn, telur ying yong, sizzling tofu, sayur goreng and ayam masak thai. Perghh.. food there was SUPERB! *ini mengikut tekak saya & keluarga saya ye* Totally recommended! Silalah pegi if u all semua nak merasa chinese seafood.

And yang paling best is... i tot terbang la duit beratus2 since my fmil main order je kan.. tup tup sampai bil cuma rm155.80 shj untuk 8 org. *harga termasuk drinks ya!* Phewww~ leganya rasa. Hehehe next time mmg nak dtg lagi to try a few other recommended menu yg kitorng x try.

p/s: ari tu mengidam nak mkn rebung masak tempoyak masakan opah mr.H and tadi i pegi pasar beli rebung n blajar masak fr opah. yay, dah pandai!

Till then,


Wednesday, May 19, 2010

9 months

Please, please, please


I am so panic coz I havent done anything yet. None at all. Nada!


Yes, just look at my ticker...


I have 9months ++ only to prepare for my w-day.. but yours truly ni sgt2 la sibuk with work!


I dont even know where to start...

p/s: currently ive five BIG projects need to be done and still d progress is slow! yeah, im still new at the office.. masih baby!


Till then,

Daa~

Friday, May 7, 2010

What you give, you get back

Hi peeps,

Sempat plak nak ber'blogging' masa tengah kerja kan...  ;p

Actually, i have a favor to ask to those yg tahu mana-mana rumah kebajikan, tak kira for Muslim or non-Muslim yang sangat2 memerlukan bantuan tapi MESTI memenuhi kriteria-kriteria ini:
  • Rumah untuk anak-anak yatim atau,
  • Pusat penjagaan orang-orang tua atau,
  • Pusat penjagaan orang-orang kurang bernasib baik / kurang upaya i.e: down syndrome, etc dan,
  •  Pusat-pusat / rumah-rumah ini perlulah dalam keadaan DAIF
Keutamaan diberikan kepada mereka-mereka yg sgt2 memerlukan kerana ada diantara pusat-pusat yang lain ini telah banyak menerima bantuan dr other organizations dan berada dalam keadaan yang baik. So to be fair, please recommend mereka-mereka yang SANGAT- SANGATmemerlukan ya!

And if possible, keutamaan diberikan kepada mereka yang dalam kawasan negeri Perlis, Kedah, Melaka, Johor dan Terengganu.

As they said, what u give u get back!

p/s: Sila email details mereka-mereka ini ya! Thanks so much.

Till then,

Daa~















Tuesday, May 4, 2010

Nikah di Masjid Shah Alam

Breathe in, breathe out...


Just stay calm..


As we have to do major changes for our wedding plans..


YEAHHHHH


I mean MAJOR...


because i found out from a dear friend of mine that management of Masjid Shah Alam wont allow any jamuan or fancy deco to be held / done in kawasan masjid. Plus, semua barang-barang hantaran cant be brought in d hall except for duit mas kahwin n dulang cincin *or rantai yg sewaktu dgnnya* during acara nikah.

Oh oh this is so frustrating as I've planned to have a mini pelamin during my nikah *not in d kawasan solat, but in one of d halls* and harapan ini musnah sama sekali.


Please, please someone yang arif to verify this matter as i need to have a peace of mind.. *dah x kuasa nak pening kepala cari venue lain sebenarnya*


Dup dap dup dap * i havent prepare any thing for d BIG day yet!*

Till then,

Daa~


Wednesday, April 28, 2010

Jogoya Japanese Buffet

I need feedback...

For anyone who have been to Jogoya Japanese Buffet in Starhill...

Sedap ke tidak.. berbaloi atau tidak..

Because..

Pada 29/04/2002, kami telah berkenalan & bercinta-cinta semasa 2nd day of our orientation di MMU Melaka.. *parents hantar pi belajaq, bukan pi cari jodoh!* sooooo, tomorrow 29/04/2010, we are having our dinner there to celebrate our 8th Anniversary together as a 'couple' sebelum kami di satukan sebagai sepasang suami & isteri next year.. *bestnya dpt title hubby & wifey nih*

Also, nk bg present ape utk mr.H eh? if yg mahal2 spt kasut, perfume yada yada.. hantaran kawin nanti nak beli lagi.. any suggestion for something yg memorable x?

p/s: Syukur dapat bertemu dgn mr.H and we are SO HAPPY with each other.. doakan kebahagiaan kami ya!

Till then,

Daa~

Wednesday, April 21, 2010

Separuh Jiwaku Pergi

Ewahhh.. galaknyaa!

Tapi it's really what i feel now because yesterday mr.H terbang jauh ke sebuah pulau di Indonesia bersama teman2 dia.. lama plak tu sampai ke hari Jumaat dia bersuka ria di sana.. *i know u'll behave kat sana kan?*

Plan nak ikut tapi since baru je start keje, mana boleh amik cuti kan..redha je la!

Not to let me keep on thinking about him and terbawak2 rasa rindu ni.. i keep myself busy at office.. Waktu kerja is from 8.30am - 5.30pm, but yesterday i chose to stay back at d office sampai 7.45pm *perkerja yg BAGUS kan?* and today sampai Jumaat pun plan nak stay back balik lambat jgk! If not, balik rumah je sure meleleh air mata kesunyian..

Till then,

p/s: sbb nak concentrate ngan workload yg banyak nih!

Saturday, April 17, 2010

mari TERLIUR bersama *kalau sudi*

*drooling* *drooling* *drooling*

Ive been dreaming to have something like this for my solemnization / reception outfit...

sumber: encik google

But definitely yang bahagian atas tu kene sopan sikit ye.. if not, confirm2 kene reject with my parents and also mr. H..

Oh ya, last weekend i accompanied my friend to meet up with RR and and only the Ri came coz the Ru had to run some errands. Well, the meeting went well, and he designed as exactly as my friend wanted to. I totally loved his designs and that day i x mintak dia design apa2 for me coz i didnt have anything in mind yet. *ms. X, hang mmg betui la, si RR ni mmg baik and very professional.. most of all, dia x kedekut bgtau mana nak carik material2 for baju.. tengs babe!*

Mungkin ini akan ku persembahkan kepada RR nanti.. and also i have another 3 potential designers in mind and 2 of them happened to be my acquaintance. *dgn harapan dpt best quotation ya!*

p/s: ade secebis impian nak pakai songket juga! ;p

Till then,





Wednesday, March 31, 2010

Catatan Hujung Minggu

U ollsss...


Last friday was my one of my bffs bday and we celebrated it at the garden cafe, the curve. It was my 1st time pegi sana and agak jakun *ahaha sian kan i? ;p*  sbb deko cafe tu mmg mcm garden betul2, sgt lovely & cozy.. and to my surprised, the menu there sgt affordable & food were nice too. I totally recommend this place!   

Well, d next day plak on saturday we all organized a surprised baby shower to lagi sorang bffs and it took place kat VILLAMAY SPA, section 7 shah alam. *and this is d reason why i cant join d b2b gath. mak sedey ok! ;(* Alhamdulillah d party went very well & run very smoothly. 

Actually nak cite about the place coz villamay offers a lot of services such as spa *package for b2b pun ada & very tempting!*, cafe, karaoke and most of all we can use d place for private function like baby shower, akikah and alsooooooooo for WEDDING!! yay yay yay... *the place ade 2 bungalows; one for the lounge area, spa, karaoke & dining area and the other one yg ada playground, gazebo n function halls*

I did ask from the manager about their wedding package and she told me the place is suitable for small ceremony which cater to 150 pax max and i rasa sesuai utk time akad nikah la kot or majlis engagement. The rental for the hall is about rm5k *it's included d dining hall at ground floor and hall for akad nikah at 1st floor*
and they charge for food around rm50-rm65 per pax. Tapi yang bestnya, once agreed the management will do the rest for us such as deko2, pa system etc. meaning dat, kita dtg mmg berlenggang kangkung mak limah je lah.. Bila i kira2 total belanja mau makan dalam rm12k average. *if i ikut 10 tips from nahwal rasa2nya my parents agree x? NOTTT!!*


  the entrance
bungalow 1



the lounge area



 dining area 
bungalow 1




the area of bungalow 2



dining area 
bungalow 2




function hall 
1st floor, bungalow 2
credit: my friend amliy shahzreen 
who got engaged at villamay



my bff & mr.H

p/s: plan nak buat my reception pn kat rumah je, ada hati majlis nikah yg over grand plak.. haishhh~

Till then,

Daa~

Tuesday, March 30, 2010

Ku... di dalam DILEMAaaa...

Berusaha, bersabar dan bertawakkal kepada Allah..

Bila sesorang hamba itu diberikan dugaan yang besar, dan bersabar dan redha menempuhinya maka akan diberikan ganjaran yang baik selepas itu.. insyaallah!

Yes, saya sangat bersyukur dengan rezeki yg dilimpahkan sebab...

Ive received another good news which is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Surat panggilan dr Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia utk menduduki Peperiksaan Khas Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41. Yay!!


But



Im in dilemma BECAUSE the exam will be on saturday, 10th April which i might be working on that day. I was told during d interview with gardenia dat every alternate saturday is working day. Hermm, baru nak start keje takkan nak apply cuti kot..

U guys penah face this issue x which u really have to ask to leave while u just started working with d company? Ape excuse yg nk kene bg eh?
 


p/s: do u guys have any ideas on what topics should i study for d exam? clock is ticking to do some studies...

Till then,

Daa~

Monday, March 29, 2010

Passion Road

Penat! Tired! Exhausted!

So..

Saya jadi sangat malas nak update blog ni.. tapi ada banyak cite nak di story mory kat u all semua..

I cite mana patut je la eh..

Actually i nak cite sket about my friend's wedding yg i attend kat Passion Road last few weeks. Venue of d wedding was masyallah sangat cantik *my personal view* and i really loved it! Actually it was a restaurant that took place of an old bungalow. The deko and theme of d was black & white but i dgn happy nya x ikut theme. *we both wore purple & blue, ehehe*

Basically the place can only cater to around 250-300ppl max *according to my opinion* as tempat tu mmg small & cozy for reception kecil2an for family & close friends shj. From the main entrance, the dining area was split into 2 area; the left and right area. My friends and i was seated in d left area and its a bit tersorok as we cant hear or hardly see what things going on the other side *meja pengantin area*, sbbnya xde life broadcast n suara MC pun sayup2 je. Sudahnya we all buat hal sendiri, borak2 and catch up with each other.

About food plak, i mmg suke sangat sbb its a bit different from kenduri2 yg i penah attend. Its a mixed of local, thai, cambodian & vietnamese *if not mistaken* foods. I ate a lot fr appetizer sampai la dessert. Right after makan, ddk2 kejap then terus gi meja pengantin n amik2 gambar. Yang bestnya Mr.H dapat jumpa idol dia mr.SN as d official photog for dat nite. *mr.H gedik2 nak amik gambar sama2 ngn mr.SN, ehehe sukenya dia!* Later, we all pun balik plus even majlis tu buat waktu malam, panasnya cuaca mmg berpeluh2 ok.. x best rasanya!

For those yg rasa2 nak buat 3rd reception kecil2an for close friends, i rasa boleh buat kat Passion Road ni but plz make sure ada PA system yg sgt2 bagus and buatla live broadcast. *harga broadcast ni mahal ke x eh?*

Some d pics yg di tagged oleh rakan2 kat fb..






p/s: to JJ & Ziela, we wish u a wonderful marriage life ahead & semoga kekal ke akhir hayat!

Till then,

Daa~

Monday, March 22, 2010

My 1st Award!


Owh owh.. Mcm x percaya i've received my 1st ever award! Yay!

It came from a very dear person in my life, mf bff Aira. Thanks so much & u are BEAUTIFUL too, inside & out! 

Now here are the rules to accept the award :

1. Thank & link the person that gave you the award

2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic

3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award

4. State 7 things about yourself

7 things about myself:
  • im very slim & skinny - weight: 36kg - 39kg *ikut keadaan semasa ;p*, height: 5' shj!
  • super shy in person *ms baru2 kenal je la*, needs time to blend with ppl.
  • suke sgt tolong org *yg baik je* & hard to say NO to ppl. damn~
  • x gemar makan nasi berperisa eg. nasi goreng, nasi dagang etc. noodle is my bff!
  • xleh makan if xde vegetables in d meal. *i was a rabbit in my past life, hek :P*
  • i am NOT a fashionista! xleh hidup w/out baby-tee & jeans. sgt selesa begini!
  • diva air mata sbb im a CANCERIAN yg sgt sensitive.

Here are the 15 bloggers i wanna tag: