Monday, November 29, 2010

Setahun Menjadi Tunangan Mr. H

Setahun sudah berlalu..

I have 3 months, 1 week and 6 days till kami disatukan, insyaAllah!

Happy Anniversary Love!


Saturday, November 20, 2010

Update Org Sakit

Hello beauties,


This is a quick update since yours truly ni tgh demam.. asyik hujan je lately ni kan, so musim org demam agaknya!

Well, now countdown tinggal 3 months ++ je lagi. I mmg xde buat preparation apa langsung. I hand over everything to my planner to settle up from A-Z mostly. We just met and discuss with the theme, concept yada yada and the rest i berserah kpd Allah.


My mom sibuk with all the langsir, katil, door gift, perkara kecil2 je sbb i xnak peningkan kepala dia. If dia memandai2 buat, mmg la ada je yg x kena nanti, so better not.

Now, im looking for someone yg jual or to rent out PAPER LANTERN kaler2. Anyone out there? Plz let me know ok.

Ok, need to take my nap. Ive got to work trow on Sunday. Yerp, aku ni dah kalah dgn mat bangla! :p


Till then,

Daa,

Saturday, November 6, 2010

Reception Venue

Hola gorgeous out there!

Lama kan i menyepi sbb since dah start keje at new place i mmg sibuk sgt.
Plus, kat office i xde internet sbb opis kedekut x nak staff curi tulang la tuh.. and my job description needs me to work 6 days a week! *hamik kau gatal tukar keje lagi*
But to be honest, i love my new job so far la kan...

Ok, back to the main subject about my reception venue. The old plan was to have it at home just because my cousins n aunties yg beria xkat dewan sbb x meriah and susah nak bermesra-mesra ni..
But bila dah duduk berbincang with my parents about the pros and cons, we chose to do it indoor.

Pengalaman during my sister's wedding few years back made us sgt2 serik sbb during the event hujan turut selebat2nya together with angin ribut. Canopy dah terangkat2 and ada a few things b'terbangan. To my surprise, I totally didnt recall that situation but masa dok berbincang barulah i tau. *i rasa ingatan i ada hilang sikit2 la, maybe i ada terhantuk ke or banyak makan semut ni* ahaha


Since my parents dah agree on dewan, mcm lipas kudung i google here & there, jump from one blog to another looking for list dewan yg ada in Shah Alam. Among yg i dah call/jumpa were:

  • Intekma Hotel & Resort 
My mom said the food there mmg sedap *she went there for my neighbor's wedding but i rasa       ok2 je masa my ex-schoolmate kawin dulu* we didnt book Intekma because package yg di offer x best. Everything must be in-house tapi diorng punya deco + pelamin ala2 zaman my sister kawin tahun 2006. Apa kes? So, NO NO NO.. next!

  • Dewan Cattleya (Wisma PKPS)
I guess semua dah tau yg the main caterer for dewan ni is Pak Engku of Kuzie Catering. Based on review other bloggers said food dia mmg sedap plus the dewan itself mmg dah Vavavoom meletop! I called the PIC of the dewan but xde rezeki i sbb date tu dah fully booked! So, next!

  • Dewan Banquet Hotel De Palma
Yang ni i call je and asked about the packages etc. Date yg i nak tu dah ada org block but no deposit paid yet. The PIC asked me to wait for a couple of days to confirm ngn i. Adat b2b last minute mcm i, mana boleh tunggu lama2.. masa itu EMAS! While waiting, i gagah mencari yang lain...

  • Dewan Warisan (Dewan Warga Emas, Seksyen 24)
Biasalah ini adalah dewan komuniti. Luaran building dewan ni nampak cantik la jgk compared to dewan komuniti lain2 kat Shah Alam ni. Bahagian dalam dewan ni ialah court badminton which parquet dia banyak calar2 n terkopak2. Dinding ada banyak bird droppings & cellophane tape melekat sana sini. Tadak akon *eh!*

According to the PIC dewan tu akan di refurbish by 2011, parquet nak polish, dinding cat baru and aircond nak install. But dia x boleh confirm bulan bila ianya akan terlaksana. *Ini apa kes, aku nak kawin bulan March tau, jgn main2* Maka terhasil la entry mencari carpet in my previous post. Hahaha my mom x prefer dewan ni sbb risau dewan ni x sempat siap. Teeettt!

Pssstt.. sewa dewan untuk 2011 dah naik jadi RM3,000 from RM1,500 previously!

  • Kelab Shah Alam
Aha! Aku malas nak cakap banyak, ni la dewan reception aku nanti. Kenapa pilih dewan ni? Sebab aku dah xde masa nak gi survey dewan2 lain and menanti penuh harapan untuk dewan2 sebelumnya. I lari from office during lunch time, met my parents there and discuss briefly and YES, my dad ckp lets proceed! He paid for the booking the next day. *Thanks ayah!*

p/s: Esok nak pegi Pameran Pengantin di SACC dgn membawa harapan berjumpa dengan caterer dan si pembuat pelamin + deco dewan. Aminn~ kalau terjumpa kami, silalah tegur ya!

Till then,