Tuesday, August 24, 2010

Rezeki Ramadhan

Hari Khamis 26/08/2010, ada sesuatu yang besar menunggu..

Tapi mampukah aku menghadapinya?

Insyaallah, di bulan Ramadhan yang mulia ini diharap ada rezeki yang mencurah buat diri ini..

Rakan2 blogger doakan kita ya!



Till then,

Daa~

Wednesday, August 11, 2010

Honeymoon

Hey peeps,

As y'all know, AA tgh buat promo kan skang ni.. RM1 SALEEEEE!!!!

So, i took that opportunity *curi tulang time kerja* to survey2 and end up i beli flight tix for our honeymoon.
Well, destinasi honeymoon kami dekat je *sekangkang langkah En. Tony Fernandez, eh?*... kami akan terbang ke SINGAPORE in July 2011!

Keinginan nak pegi ke sana sejak2 ade Universal Studio plus i memang dah lama tak jejak kaki ke sana. *last time when i was 6 years old* I heard hotels in Singapore agak mahal eh? *sapa2 ada experience travel in Singapore sila kongsi ye* 



Since promo AA belum end lagi, i nak survey flight ticket to another destination since our wedding in March kan.. nak menunggu ke July tu lama sangat *kami perlu berdua-duaan* jadi destinasi ke pulau mcm seronok je..

Ape tunggu lagi b2b out there.. borong flight ticket honeymoon anda cepattt!!

Till then,

Daa~

Monday, August 9, 2010

Wedding Planner

Selamat tengahari bloggers and especially to all b2b out there..

Hari ni i nak sambung cerita kisah wedding planner yang i jumpa masa Promosi Kerja Kahwin kat Jalan Conlay baru-baru ni. So, lets start dengan review about the event itself. I suke sangat sbb 1st time i pegi wedding exhibition and sangat teruja. I masuk2 je dah start rambang mata. Mungkin the ambiance buat i kerkinja-kinja nak kawin.

Mula2 masuk hall A utk door gift, souvenirs plus ade baju2 batik. I berkenan dengan a few barang but still put on hold sbb xde finalized plan with my parents lagi. Then moved to hall yg ada photographer, tukang andam, tukang buat hantaran la... i berkenan yg Haidar Rahman sbb tgk hasil kerja dia pn boleh tahan. Plus dia ada offer a few packages which for me quite reasonable harganya.

Jalan2 tgk pelamin yada yada, maka sampailah ke hall yang berkumpulnya banyak wedding planner dan caterer. Part ni mmg i teruja sampai i terlupa langsung kat mr.H. Time ni mata dah tak tentu arah mencari pelamin2 anggun. Mata ni dok tgk nama2 planner ni, famous ke tidak, molek ke tidak. 

First persinggahan di booth Readzul Creation sbb pelamin dia dok melambai2 je suruh singgah. I pun berbincang la about my concept and mintak quotation. *masa mula2 sampai plan i nak yang ala konsep ABC.. hati dah nekad ni, tapi bila bincang dan2 terus tukar ke konsep XYZ.* Cepat sungguh berubah hati ni. I personally talked and discussed with Read and what i requested were mini pelamin for nikah, pelamin under canopy utk reception, deko meja beradap, arch + walkway, deko tangga n bilik pengantin plus mini deko meja makan tetamu. He said he'll be using artificial + fresh flowers and he quoted RMxxxx for all. As for me mcm reasonable sbb i x penah buat survey apa2 pun kan. 

Then proceed to other booths. Jalan2 sampai la ke Ari Wedding Couture. Skali lagi i kene rasuk dgn pelamin dia. Cantik sgt berkonsepkan Moroccan. Maka, i pn berbincang and request sama yg i tanya Read tadi. Harga yg diberikan pn sama tapi dengan tambahan 2 pcs. of handbouquet plus semua deko guna fresh flowers. 
Now hati ni dah berbelah bahagi. I know semua harga ni boleh di negotiate lagi. *dengan harapan la kan*

Dalam pada i sibuk berdikusi dgn planner, rupanya mr.H dok mencari planner for his reception. *pandai pun!* Dia berkenan dengan Persada Embun. I pun suka jgk and kami berbincang konsep sbb reception mr.H will be held in Taman Tasik Metropolitan, insyaallah. So, konsepnya Garden Wedding la kan. Harga yg di quote oleh Abg. Yusof ni sama mcm yang the other 2 planners but bg just buat for pelamin, deko khemah n arch + walkaway shj. But according to Abg. Yusof, design dia mmg one and only for his clients. He will personally design and proposed based to our ideas. Possibility utk kami hire dia is 20% je. Haishh~

So, kerja2 pemilihan wedding planner masih dlm perbincangan and now masa utk hunting caterer sbb hari tu i totally x jengah langung booth caterer ni. Sapa2 boleh recommend caterer yang best with reasonable in area KL and Selangor dialukan berkongsi ye. Thanks!

Till then,

Daa~








Sunday, August 8, 2010

Mini Hapdet Persiapan Kawen!

Morning dear bloggers!

Awalnya i dah start membebel kat blog ni.. sbb since pukul 5am i dah start mencucuk bunga for hantaran.. ihsan dr seorang kawan so, i pun sanggup la bersengkang mata! *nasib baikla 2 dulang je, one is sirih junjung n one more is bekas cincin*

Alrite,
According to my wedding ticker, i have 7 months 4 days left till my solemnization day, insyaallah.. but so far preparation progress sgtla mcm siput *tuttt* berlari.. i sgt2 sibuk ok!

So, far i dah booked MUA for the wedding events. Penat la i dok survey2 mencari MUA yg i berkenan tapi ehem ehem.. MUA yg dah ada nama ni biasala harga pn mmg agak tinggi la kan.
I berkenan ngn Tiar Zainal but i x mampu nak hire dia.. i sedih ok! :(   I suke jgk dgn Salima but date i dah di ambil org.. *btw, Salima ni based kat mana eh?*

Sudahnya, i pun hire my MUA for my engagement ari tu.. I hire Madam Hana for my solemnization and majlis bertandang nanti. As for my reception, i hire assistant Saidatulnisa. Nama dia Kak Liza. *ni pn sbb si Yuyu dok recommend sbb katanya makeup Kak Liza ni cantik n natural*

Nak sambung cite pasal pelamin, wedding planner yada yada yang i jumpa masa Promosi Kerja Kahwin kat Jln Conlay last weekends..  tapi i dah penat sgt ni and mau sambung tido kejap. Tengahari nanti insyaallah mahu ke Jakel, Shah Alam bersama bonda tercinta. Cuci2 mata tengok kain, survey harga dulu. Insyaallah boleh cari the same material kat Bandung dengan harapan harganya murah! *psstt.. siapa2 tau nama kedai yg best utk cari kain di Bandung, sila share ya!*

Till then,

Daa~