Friday, May 28, 2010

ketam OH ketam

Hey girls,

Seronok rasanya dapat bercuti panjang mcm ni kan.. Barulah dapat nak merasa rest cukup2 and dpt tido lama sikit..

Rutin harian i selalunya starts at 6.30am and supposed to end at 5.30pm tapi apakan daya saya mempunyai seorang bos yang sgt berdedikasi selalu balik lambat. Maka, kami dkt marketing department ni kene la balik lambat jgk. If dpt balik awal pun pkul 6.30pm.

Well, semalam i balik dr keje awal dr rutin, pkul 6.00pm i dah cabut sbb i dah janji dgn adik2 kecik mr.H nak bawak diorng makan Fatty Crab. Bila sampai at mr.H's hse, d brother said x nak fatty crab sbb nanti dia x kenyang mkn ketam je. So, mr.H suggested to have dinner at Cheng Ho, restoran Amy Search but i x nak sbb i x penah dgr any good review from anyone lagi. *sesapa yg penah pegi sana, silah share komen2 anda ye!*

Sudahnya, we all semua pegi ke restoran haji sharin low chinese muslim seafood at bkt antarabangsa. Beriya je i convinced mr.H to go there since dlm FB i baca komen2 ppl yg dah pegi ckp sedap. Hahaha and berjaya!

Slps sesat naik turun bkt antarabangsa tu, we all pn sampai. Kedai dia biasa2 je ala2 kedai fatty crab yg malas nak ade deko2 ni. Sempoi sgt. Lauk2 yg we all ordered ade 6 jenis and x ingat sgt nama2 dia. Antaranya were ketam telur masin, butter prawn, telur ying yong, sizzling tofu, sayur goreng and ayam masak thai. Perghh.. food there was SUPERB! *ini mengikut tekak saya & keluarga saya ye* Totally recommended! Silalah pegi if u all semua nak merasa chinese seafood.

And yang paling best is... i tot terbang la duit beratus2 since my fmil main order je kan.. tup tup sampai bil cuma rm155.80 shj untuk 8 org. *harga termasuk drinks ya!* Phewww~ leganya rasa. Hehehe next time mmg nak dtg lagi to try a few other recommended menu yg kitorng x try.

p/s: ari tu mengidam nak mkn rebung masak tempoyak masakan opah mr.H and tadi i pegi pasar beli rebung n blajar masak fr opah. yay, dah pandai!

Till then,


Wednesday, May 19, 2010

9 months

Please, please, please


I am so panic coz I havent done anything yet. None at all. Nada!


Yes, just look at my ticker...


I have 9months ++ only to prepare for my w-day.. but yours truly ni sgt2 la sibuk with work!


I dont even know where to start...

p/s: currently ive five BIG projects need to be done and still d progress is slow! yeah, im still new at the office.. masih baby!


Till then,

Daa~

Friday, May 7, 2010

What you give, you get back

Hi peeps,

Sempat plak nak ber'blogging' masa tengah kerja kan...  ;p

Actually, i have a favor to ask to those yg tahu mana-mana rumah kebajikan, tak kira for Muslim or non-Muslim yang sangat2 memerlukan bantuan tapi MESTI memenuhi kriteria-kriteria ini:
  • Rumah untuk anak-anak yatim atau,
  • Pusat penjagaan orang-orang tua atau,
  • Pusat penjagaan orang-orang kurang bernasib baik / kurang upaya i.e: down syndrome, etc dan,
  •  Pusat-pusat / rumah-rumah ini perlulah dalam keadaan DAIF
Keutamaan diberikan kepada mereka-mereka yg sgt2 memerlukan kerana ada diantara pusat-pusat yang lain ini telah banyak menerima bantuan dr other organizations dan berada dalam keadaan yang baik. So to be fair, please recommend mereka-mereka yang SANGAT- SANGATmemerlukan ya!

And if possible, keutamaan diberikan kepada mereka yang dalam kawasan negeri Perlis, Kedah, Melaka, Johor dan Terengganu.

As they said, what u give u get back!

p/s: Sila email details mereka-mereka ini ya! Thanks so much.

Till then,

Daa~















Tuesday, May 4, 2010

Nikah di Masjid Shah Alam

Breathe in, breathe out...


Just stay calm..


As we have to do major changes for our wedding plans..


YEAHHHHH


I mean MAJOR...


because i found out from a dear friend of mine that management of Masjid Shah Alam wont allow any jamuan or fancy deco to be held / done in kawasan masjid. Plus, semua barang-barang hantaran cant be brought in d hall except for duit mas kahwin n dulang cincin *or rantai yg sewaktu dgnnya* during acara nikah.

Oh oh this is so frustrating as I've planned to have a mini pelamin during my nikah *not in d kawasan solat, but in one of d halls* and harapan ini musnah sama sekali.


Please, please someone yang arif to verify this matter as i need to have a peace of mind.. *dah x kuasa nak pening kepala cari venue lain sebenarnya*


Dup dap dup dap * i havent prepare any thing for d BIG day yet!*

Till then,

Daa~