Tuesday, January 19, 2010

Inikah DugaanMu, Ya Allah?

Orang kata bila dah bertunang ni, kita ni 'darah manis'..

Kenapa mcm tu?

Alhamdulillah, lepas bertunang ni relationship I & Mr.H bertambah rapat n mesra.. kami selesa bercerita pasal wedding plans, career + businesses, future plan *nak settle down kat mana, pasal baby, pasal hari tua etc* YES, we both sangat happy n I totally bersyukur perangai hot tempered tu dah banyak kurang n jadi lebih memahami Mr.H seadanya..

But dugaan datang bukan dr hubungan with Mr.H.. tapi from my future in-law family! We didnt hate each other or what, it just that ade beberapa perkara yg buat I rasa terasa kecik hati. Dulu before tunang, I sangat rapat with Mr.H's family in fact till now pun rapat but ade terdengar suara2 yg x sedap ditelan came fr FMIL n his opah. It started fr comments about the tunang ceremony, then the change of reception plans, about my new biz bla bla.. I did talked to Mr.H about this matter tapi dia ckp maybe I yg cepat terasa n take those comments way too serious *yelah, mestilah u back-up ur mom*..

I banyak2kan berdoa kpd Allah, buangkan rasa -ve dlm hati ni, belajar terima kritikan coz kita x boleh nak pleased semua org.. Masing2 ada citarasa or plan diorng n they can say or do whatever they feel right.. Mr.H selalu pesan, jgn amik peduli ckp2 org, just worry about youself n try to give the best of u.. Herm, sejuk hati bila Mr.H sangat +ve in handling critical situation *even in his life n business matter* even he's 2 years younger than me, he's so matured n very wise! *thats d reason why I love him so MUCH!*

Adat manusia, mudah tergoda dgn godaan syaitan, ada kala I akan teringat2 n rasa marah tu datang balik.. cepat2 beristigfar!

p/s: maafkan penggunaan bahasa tunggang langgang ni sbb ni kata dr hati yg x di edit! Juga doakan kesejahteraan hidup aku & bakal mertuaku ini.

Friday, January 15, 2010

Siang or Malam... Buffet or Hidang?

Ku di dalam dilema...~

Last weekend i was invited to a wedding of my very old friend.. gang zaman sekolah yg almost 11 years x jumpe.. omg how time flies so fast!

The wedding took place at Dewan MBSA and it was my first time menjejakkan kaki ke sana.. The dewan looked a bit old n usang *maybe d deko was not so heavy n simple kot*. Also, its my first time attend wedding melayu yg ala mat salleh gitu . The bride n groom biasalah pakai tux n dress plus d maid of honor pun xnak kalah, d dress sangat seksi *kalau tunduk n membongkok confirm segala rahsia khazanah sure terserlah ok*, then ade sesi slow dance from d pengantin etc.

I tak kisah with all that but yg agak sakit mata was sesi makan2 adalah secara buffet and dlm dewan looked so tunggang langgang with ppl come n go.. pengantin x dapat attention fr guess *well, they were totally ignored* I feel so kesian but takkan i nak pegi kat mic buat announcement plak kan..

The issue here is i plan to hold my reception kat dewan / garden wed *since joint reception dibangkang of fmil, sad ok* and nak buat time tghari dan makan secara hidang / dome style. This time bangkangan dtg fr my mom. She said kenduri during day time sesuai utk buffet sahaja sbb guest x suka tunggu lama2 for d aturcara yg panjang2.. diorng ada banyak kenduri to attend kat tempat lain.. Well, it does make sense *betul x?* If buat waktu malam, the guest boleh attend 1 je wedding *at least* and boleh tunggu sampai aturcara tamat. I kinda agree with that.

Hurm hurm.. bila reception malam, acara mengambil gambar agak terbatas n waktu nak bergedik with tetamu pun pendek.. Hati ni berbelah bagi sbb banyak pros n cons that need to be considered. But whateva it is, i still got plenty of time to think and do surveys *sbb kata putus tarikh still x dicapai okeh!*

And for now, i mmg x fikir sangat about my wedding coz kepala otak ni sibuk memikirkan pasal new business yg bakal di launch dlm masa terdekat ni. *yesterday ade meeting with mr.besi utk menyiapkan design yg dikehendaki, alhamdulillah semua bisa urusin... poket pun mungkin akan menipis seketika!*

p/s: Masih merindui rakan2 gang2 goreng pisang *gelaran diberi masa skolah dulu, dtg dr mulut cabul pn pengetua masa perhimpunan*
Ada sesi merabakkan anak tekak pada 22hb ni..!!

Till then,

Daa~

Thursday, January 7, 2010

Ready? Get set... Go!!

Puh puh.. nak naik bersawang blog ni.. lama nya x update!

Actually, i ni sangat la busy with my biz sampai x terlarat nak blogging..
Plus, past few days been so bored.. nothings new to update..





EXCEPT





Im gonna expand my biz together with a new partner..

Biz apekah itew? Jeng jeng jeng...

Akan diberitahu kelak after semua preparation sudah complete..

I hope u guys doakan semua berjalan lancar & plz do support us ya! :)

Till then,

Daa~

Friday, January 1, 2010

Goodbye 2009... and Hi 2010!

Wow new year with new resolutions..

Most of all, counting days to d BIG day *tho datenya xda lagi* ahaha weekend ni insyaallah both of Mr.H family & mine will have a dinner meeting to discuss about d date.. weehooo!! :)

Oh tahun baru banyak yg nak dicapai.. tp yg amat, paling, ter PENTING skali
  • totally free fr nokitina dr badan *rasa mcm every year resolution nih, hehe*
  • gain my ideal weight which is 45kg *food is my new bff now*
Last nite, ade steamboat party @ Mr.H's office and itulah permulaan 2010 food bff.. i eat and eat and eat *paksa actually* even perut dah full.. rasa mcm buruk perangai tapi I need to gain weight badly plus steamboat ni bukannya boleh menggemukkan sgt kalau makan banyak pun kan.. vege + soup + balls..

Today im going to my dear friend's house in Sg Buloh.. nak tolong deko2 ape yg patut for her son's akikah.. *nanti boleh jumpa tuan punya MG, yay!*

Till then,

Daa~